Een lichtgewicht elektrische fiets is in veel situaties echt een uitkomst

Als je van plan bent om een nieuwe e-bike te kopen, dan is een lichtgewicht elektrische fiets één van de opties die je hebt. En dat kan in een aantal gevallen bijzonder handig zijn. Elektrische fietsen zijn veel zwaarder dan gewone fietsen, omdat ze een motor en een accu bevatten, plus bijbehorende apparatuur en andere onderdelen. Een gewone e-bike kan dan ook veel wegen en dat is in sommige situaties lastig. Hier lees je meer over de lichtgewicht elektrische fiets en over de situaties waarin je vast blij gaat zijn dat je voor deze optie gekozen hebt.

Wanneer is een elektrische fiets een lichtgewicht elektrische fiets?

Een gewone elektrische fiets weegt 23 tot 28 kilo. We spreken van een lichtgewicht elektrische fiets als deze 20 kilo of minder weegt. Een echt hele lichtgewicht e-bike kan zo weinig wegen als 13 kilo. Zoek je een fiets die je wilt kunnen oppakken, dan is het wel verstandig om voor minder dan 20 kilo te kiezen. Voor ouderen geldt hoe lichter hoe beter. Uiteraard zijn kinderfietsen ook altijd lichtgewicht, zodat zij hem ook kunnen tillen en dragen, indien nodig.

Situaties waarin lichtgewicht een uitkomst biedt

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin een lichtgewicht elektrische fiets echt een uitkomst kan bieden. Als jij deze situaties dagelijks of met regelmaat tegenkomt, dan zal je echt voordeel halen uit het lagere gewicht.

  1. Als forens

Ben jij een forens en rijd je elke dag met de trein naar school of naar het werk? Dan heb je misschien ook je fiets bij je, zodat je van en naar het station kunt fietsen en zo nog sneller op de plek van bestemming komt. Met een lichtgewicht elektrische fiets is het veel gemakkelijker om de trein binnen te gaan en om de trappen van het station te nemen.

  1. De fiets op de auto

Ben jij iemand die graag met de fiets op pad gaat, bijvoorbeeld naar het bos, en dan vervolgens ergens anders een heerlijk fietstochtje maakt? Of misschien gaan jullie regelmatig met de caravan op vakantie en moet de fiets dan ook mee? Als je een lichtgewicht elektrische fiets aanschaft, dan til je die veel gemakkelijker in de fietsendrager.

  1. Als de fiets de trap op moet

Woon je in een appartement en moet je de trap op om thuis te komen? Dan wil je je fiets misschien graag binnen stallen of op je balkon zodat deze veilig is. Misschien moet je met een trap naar beneden om je fiets in de kelder te stallen. Het spreekt voor zich dat dat allemaal veel gemakkelijker gaat met een lichtgewicht elektrische fiets dan met een fiets van 28 kilo.

Soorten lichtgewicht e-bikes

Er zijn veel verschillende varianten van de lichtgewicht elektrische fiets te koop. Je vindt ze als standaard fietsen, als vouwfietsen en als ultralichte versies van 13 kilo inclusief accu. Elke keer dat jij je fiets tilt ben je dan dankbaar dat je voor lichtgewicht gekozen hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...