Rolstoellift voor in de auto of voor de scootmobiel

Er zijn heel wat verschillende soorten leveranciers van liften en scootmobielen. Na een zoektocht op het internet zult u merken dat er toch wel iets minder leveranciers terug te vinden zijn voor een rolstoellift in de auto. Een rolstoellift of scootmobiellift voor in een auto is bijna hetzelfde systeem of een rolstoellift die voor in huizen en gebouwen wordt gebruikt. Een lift voor in een wagen kan gemonteerd worden in heel wat verschillende wagens, maar meestal is het niet mogelijk om een rolstoellift in een gewone personenwagen te plaatsen. De wagen waarin u een rolstoellift wilt laten monteren moet iets groter zijn dan de gemiddelde personenwagen en dit omdat er plaats genoeg moet zijn om de rolstoellift veilig te kunnen monteren. Als u wilt weten of u over een wagen beschikt waarbij het mogelijk zou zijn om een rolstoellift te installeren kunt u dit makkelijk nagaan door contact op te nemen met een leverancier van rolstoelliften voor in de auto. Eventueel kan er ook gebruik worden gemaakt van een scootmobiel aanhanger wanneer u een vast model heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt wat meer voordelen, daarover leest u hieronder meer. 

Bij het contact vraagt u dan voor een vrijblijvende en gratis prijsofferte te laten opmaken en een afspraak, zodat een medewerker van de leverancier van rolstoelliften voor auto’s kan nakijken of u wagen geschikt is voor het plaatsen van een rolstoellift of niet. Indien uw wagen als geschikt wordt bevonden kunt u direct nagaan bij de gemeente waar u woont of de overheid of u recht hebt op een subsidie of niet. De laatste jaren wordt er nog meer aandacht besteedt aan de kwaliteit van een rolstoellift voor in een auto, vorig jaar werd er een betere aanrijdbeveiliging ontwikkeld. Want soms kan het voorkomen dat een rolstoel of scootmobiel uit een rolstoelbus valt met als oorzaak dat plateau niet goed aansluit op de vloer van de rolstoelbus. Door de aanpassing met de nieuwe uitrijdt klep kan dit voorkomen worden omdat er een veiligheidsklep in werking treedt als het plateau niet goed aansluit met de vloer van het voertuig.

Scootmobiel: opvouwbaar en praktisch

Een opvouwbare scootmobiel is ontworpen als lichtgewicht – toch in vergelijking met de normale elektrisch scooter- om te passen in een autokoffer. Het opvouwbare in de naam is eigenlijk niet zo accuraat. Slechts enkele modellen van de scootmobiel zijn opvouwbaar, de meeste worden in plaats daarvan uit elkaar gehaald om in de wagen te passen. Sommige exemplaren kunnen zelfs beide. Wanneer u een scootmobiel kopen wilt moet u enkele zaken overwegen:

  • De accu van de scootmobiel is cruciaal, het is immers de aandrijving van de scooter. De meeste modellen hebben twee lichte batterijen die zorgen voor een snelheid van 6 km/u en een bereik tot 12 km. U moet de batterijen kunnen verwijderen en terugplaatsen zodat u ze makkelijk kan opladen en zodat u de scooter kunt opvouwen. Hoewel sommige exemplaren rechtstreeks kunnen opgeladen worden.
  • De zetel moet comfortabel en ruim zijn. Zeker als de gebruiker aan de zware kant is. Verstelbare armsteunen kunnen ervoor zorgen dat u gemakkelijk kan op- en afstappen. Als u heel klein of groot bent is het belangrijk dat uw scootmobiel niet alleen opvouwbaar maar ook verstelbaar is zodat u een maximaal comfort geniet. Ook het stuur is vaak verstelbaar.
  • Een opvouwbare scootmobiel kan 3 tot 4 wielen hebben. Gewone banden zijn populair omdat ze weinig onderhoud nodig hebben maar pneumatische banden zorgen voor een rustig ritje op ruw terrein. Het nadeel van de laatste is wel dat u ze goed moet verzorgen.
  • Ook remmen zijn belangrijk. Een opvouwbare scootmobiel komt standaard met een elektronisch remsysteem.

En wat is nu het verband tussen de scootmobiel en ‘opvouwbaar’? De meest populaire manier is om de scooter te demonteren in verschillende stukken – 4 tot 5. Het voordeel hiervan is dat geen enkel stuk te zwaar zal zijn. Het monteren en demonteren is niet echt moeilijk en met een beetje oefening zal u het hele proces in een paar minuten kunnen doen. Het grote nadeel van een opvouwbare scootmobiel is het gewicht. Als u niet genoeg kracht heeft om de scootmobiel in de auto te stoppen, dan zal u iemand anders moeten vinden die dat voor u wilt doen. Sommige modellen kunnen gedemonteerd worden en zijn ook opvouwbaar. Zo heeft u het beste van twee werelden.

Dit vind je misschien ook leuk...