Tweedehands auto kopen? Hier moet je op letten

Ben jij nou op zoek naar een kwalitatieve betaalbare tweedehands auto? Door dit artikel te lezen weet jij waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto.

Het allerbelangrijkste is om een auto uit te kiezen die bij je past. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar de ruimte en zitplaatsen van de auto. Ben jij bijvoorbeeld erg lang dan kan het prettig zijn om een hoge instap te hebben. Ook het brandstofverbruik kan een doorslaggevende factor zijn in het aankoopproces. Zo is een zuinige auto beter voor het milieu en krijgt het hierdoor een beter energielabel.

Waar koop je een goede tweedehands auto?

Tijdens het kopen van een auto is het altijd belangrijk om te kijken of de garage is aangesloten bij de BOVAG. Hierdoor heb jij als koper meer zekerheden rondom de garantie en services dan wanneer je hem koopt bij een niet-aangesloten dealer. Hierdoor is het eventueel gemakkelijker om gebreken van de auto te verhalen op het autobedrijf. De BOVAG garantie geldt voor alle auto’s met een aanschafprijs vanaf €4500,-.

Maak een goede proefrit

Probeer tijdens een proefrit altijd over verschillende soorten wegen te rijden (stad, buitenweg, snelweg). Dit om een goede indruk te krijgen van de auto en hoe de auto aanvoelt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of alle opties van de auto goed functioneren. Daarnaast is het kijken of de auto weinig slijtage heeft. Zo dient er expliciet gelet te worden op de besturing, remmen, roestvorming, beenruimte, de veringen en het geluid.

Controleer onderhoudshistorie en kilometerstand

Het is altijd goed om de onderhoudsgeschiedenis van de auto te bekijken. Vaak is er een onderhoudsboekje aanwezig bij de auto, waarin vermeld staat welk onderhoud er aan de auto is uitgevoerd. Het kan ook mogelijk zijn dat het onderhoudsboekje digitaal wordt bijgehouden.

Dit vind je misschien ook leuk...