Hoe vind ik een goedkope autoverzekering voor de Volkswagen Lupo?

Vind jij dat je teveel betaalt voor de verzekering van de Volkswagen Lupo? Veel Nederlanders kijken amper om naar de maandelijkse afschrijving van de autoverzekeraar. In deze blog biedt autoverzekeringregelen.nl een aantal handige tips die jou helpen met het besparen op de autoverzekering.

1. Past mijn verzekering nog wel bij mij?

Misschien heb je al jaren een verzekering lopen bij dezelfde verzekeraar. Het bedrag gaat door je schadevrije jaren misschien wel iets naar beneden, maar niet fors. Het is verstandig om zo nu en dan eens een nieuwe vergelijking te maken. De kans is groot dat er een verzekeraar is die jou een veel beter aanbod kan doen, met een veel lagere premie dan je nu betaalt.

2. Kijk uit voor oververzekering

Heb je een wat oudere VW Lupo? Dan is een all-risk dekking wellicht niet nodig. Je zou dan kunnen overstappen naar bijvoorbeeld een WA of WA+ dekking.

  • Nieuwe auto’s tot 4 jaar oud worden vaak verzekerd met een allrisk dekking
  • Auto’s tussen de 4 en 8 jaar oud hebben vaak een WA+ dekking
  • Auto’s van 8 jaar of ouder hebben vaak alleen een (wettelijk verplichte) WA verzekering

3. Claim niet elke schade

Heb je een kleine schade aan jouw VW Lupo opgelopen? Bij kleine schade kan je dit beter niet regelen via de verzekeraar, maar zelf betalen. Waarom? Elke keer dat je schade claimt daal je op de bonus-malusladder. Je krijgt dan minder korting, en gaat weer meer premie betalen. Heb je daarentegen een jaar geen schade? Dan klim je op de ladder, en krijg je extra korting. Bij kleine schade kan het dus al snel uit om dit zelf te betalen, en niet te laten betalen door de verzekeraar. Meer info hierover vind je ook bij de Bovag.

4. Gebruik een vergelijkingswebsite

Er zijn tegenwoordig tal van autoverzekeringen. Er zijn veel aanbieders, en deze werken ook nog weer met verschillende pakketten en modules. Dankzij een vergelijkingswebsite hoef je alleen maar jouw kenteken, postcode en het aantal schadevrije jaren in te vullen. Met behulp van handige filters vind je razendsnel de goedkoopste Volkswagen Lupo verzekering die aansluit bij jouw wensen.

Dit vind je misschien ook leuk...