Waarom de Toyota Yaris jouw nieuwe auto wordt!

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe auto, is het begrijpelijk als je door de bomen het bos niet meer ziet. Je zal een hoop keuzes moeten gaan maken, wat is je budget, wil je een nieuwe auto of een occasion en welke technische snufjes zijn echt voor jouw van belang? In deze blog vertel ik je waarom de Toyota Yaris misschien wel dé auto is voor jouw.

Wat mag het kosten?

Laten we eerlijk zijn, een auto kost geld, en dat zal het altijd blijven doen, maar je hebt wel een keuze in hoeveel geld het kost. Wanneer je kiest voor een kleinere auto scheelt dit gelijk in de kosten voor de wegenbelasting en de verzekering, maar ook voor het brandstofgebruik. Gemiddeld gebruikt deze auto slechts 3,3 liter per 100 km. Een nieuwe Toyota Yaris kost rond de 15.000 euro en is hiermee geschikt voor de kleinere portemonnee. Wil je bezuinigen op de nieuwprijs, neem dan eens een kijkje op Bovag.nl, daar bieden ze Toyota occasions aan die bijna zo goed als nieuw zijn tegen een zachte prijs.

Klein maar fijn

De auto is wellicht niet geschikt om met een groot gezin van zes mensen mee op skivakantie te gaan, maar is ideaal voor de kleinere gezinnen. Daarbij komt dat de Yaris wel geniet van de veiligheidselementen die de grote Toyotabroers kennen. Zo rij je altijd veilig met de Toyota Safety Sense die je er bijvoorbeeld op attendeert dat je nog een knipperlicht aan moet doen. De nieuwere modellen zijn ook uitgerust met een automatische detector die meet of de persoon voor jou ook ineens afremt of te dichtbij komt. Hier krijg je dan automatisch een melding van en kun je jouw snelheid hierop aanpassen.

Perfecte stadauto

Als je in de stad woont en vaak op zoek bent naar een pakkeerplaats, dan ben je blij dat je niet een grote wagen hebt genomen om mee te pronken. De Toyota Yaris biedt genoeg ruimte voor twee kleine kinderen en al je boodschappen die mee moeten, maar ook om even wat dozen te verhuizen naar je opslagplaats. Een bijkomend voordeel is dat nieuwste modellen van de Yaris nu zijn uitgerust met een camera die je kan helpen bij het inparkeren, ideaal!

Geen snelheidsduivel

Als je wilt winnen bij iedere kleine dragrace battle bij het stoplicht moet ik je helaas teleurstellen. Helaas moest ergens op bezuinigd worden. Je kunt al wel sneller optrekken wanneer je kiest voor een handgeschakelde versie of een turbomotor. Hier tegenover staat wel weer dat je minder brandstof verbruikt en dus goedkoper rijdt.

Al met al is de Toyota Yaris dus ideaal voor kleine gezinnen met kleine kinderen die in de stad wonen. De auto is betrouwbaar en beschikbaar voor een kleinere portemonnee. 

Dit vind je misschien ook leuk...