Wat moet je doen wanneer je auto slechter begint te draaien

We kennen het allemaal. Het wordt winter en kouder. Auto’s beginnen slechter te draaien en de markt stapt daar vrij hard in. Je ziet tal van autodealers op de proppen komen met allerlei winterchecks en dat soort dingen. Gratis, dat ook nog. Naja gratis, wat je ervoor moet betalen is natuurlijk niet gratis. Kans is groot dat je alle belangrijke winter onderdelen moet vervangen. Hoe ga je met zoiets om? Wat kun je zelf doen om ervoor te zorgen dat je van de winter niet stil komt te staan. Een wintercheck is prima, maar zou hem eerst zelf even uitvoeren. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet voor onnodig hoge kosten komt te staan. Hoe je dit aanpakt? Dat leg ik je uit in deze blog.

Vervang je ruitensproeiervloeistof

Lijkt misschien een vreemde tip, maar de hoeveelheid auto’s die vast komen te staan doordat hun sproeistof vastvriest is hoger dan je denkt. Daarom is het altijd een goed idee om deze per seizoen te wisselen. Wanneer je dit niet doet kan je vloeistof vastvriezen en dat kan ervoor zorgen dat je hele motorblok bevriest. Moeten we niet hebben, want dat maakt autorijden wel heel ingewikkeld.

Check je oliepijl

Een andere gouden tip is om even je oliepijl te checken. Dit zorgt er namelijk voor dat je motor goed warm kan worden en gesmeerd kan worden. Een laag oliepijl kan vooral in de winter zorgen voor problemen en vastlopers. Zorg daarom dat je voordat je op reis gaat je oliepijl even goed nakijkt. Dat zorgt voor een stuk minder problemen.

Check je accu

Er zijn twee momenten in het jaar dat een auto accu kapot gaat. Of in ieder geval de grootste kans heeft om kapot te gaan. Wanneer het heel koud is en wanneer het heel warm is. Zeker met warm is geweest in de zomer en heel koud in de winter, kunnen AGM accu’s sneller kapot gaan. Hou hier dan ook rekening mee voordat de winter begint. Check altijd met een druppellader de capaciteit van je accu. Is die snel leeg? Laat eerst je accu even nakijken.

Succes!

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van jouw eigen wintercheck. Bedenk je ook vooral dat het allemaal best leuk kan zijn. Natuurlijk zal het even lastig zijn te checken waar je allemaal op moet letten, zeker het eerste jaar. Ik weet zeker dat des te langer je onderzoekt des te beter het gaat. Succes!

Dit vind je misschien ook leuk...