4 x Tips voor je allereerste campervakantie

Wil jij dit jaar voor het eerst met een camper op vakantie? Een huis op wielen, het is ideaal. Je hebt alles bij de hand in je eigen plekje en kunt je eenvoudig verplaatsen van de ene naar de andere plek. Als het nieuw voor je is, kan het zijn dat je het nog best spannend vindt om met zo’n grote auto op vakantie te gaan. In dit artikel geef ik je 4 tips hoe jij er een topvakantie van kan gaan maken.

Is de camper klaar voor vertrek?

Of je nu een gloednieuwe camper gekocht hebt, een tweedehands camper op de kop hebt getikt of een camper gehuurd hebt, het is altijd belangrijk om de camper van tevoren goed te checken. Zo minimaliseer je de kans op problemen onderweg. Heb je zelf niet zoveel verstand van campers? Breng je camper dan voordat je op vakantie gaat weg voor een check. Wanneer alles goedgekeurd is, kun je met een gerust hart de weg op.

Wildkamperen? Kijk waar dit is toegestaan

Vind jij het heerlijk om in de natuur te kamperen? Een totaal gevoel van vrijheid om je heen zonder dat je last hebt van je buren (of zij van jou)? Dan is wildkamperen misschien iets wat op je lijstje staat. Hou er wel rekening mee dat dit niet overal zomaar is toegestaan. Bekijk dus van tevoren goed waar jij zomaar je camper neer mag zetten, zodat je niet ergens illegaal aan het kamperen bent.

Zorg dat je spullen veilig zijn opgeborgen

Een andere belangrijke tip is om je spullen veilig op te bergen voor je gaat rijden. Je kunt je voorstellen dat wanneer je dit niet doet, je spullen overal heen vliegen tijdens het rijden. In een camper, en ook in een caravan, heb je speciale druk knopjes op de kastjes, waardoor je het kastje als het ware op slot kunt zetten. Hierdoor kunnen de deurtjes niet vanzelf open gaan. Let wel op: Wanneer je op je bestemming bent aangekomen, open dan voorzichtig deze deurtjes. Het kan namelijk zijn dat spullen verschoven zijn en deze met het openen van de deurtjes alsnog uit de kastjes vallen.

Zorg dat je je gemakkelijk kunt vervoeren

Wanneer je je camper op de camping hebt neergezet, dan wil je hem het liefst niet meer verplaatsen. Sta jij op een camping waar de dichtstbijzijnde winkel een paar kilometer verderop is? Dan wil je jezelf eenvoudig kunnen vervoeren om boodschappen te kunnen doen. Een tip is dan ook om fietsen, of misschien zelfs een scootertje, mee te nemen. In een grotere camper heb je vaak een ‘garage’, waar je deze vervoersmiddelen in kwijt kunt, maar je kunt uiteraard ook een fietsendrager achterop zetten.

Dit vind je misschien ook leuk...