Waar wordt jouw auto op gecontroleerd tijdens een APK

Moet jij binnenkort met jouw auto naar de garage voor een APK-keuring en wil jij ook wel eens weten op welke punten je auto eigenlijk wordt naar gekeken? Dan hebben we goed nieuws voor je want in dit artikel zetten wij de belangrijkste punten voor je op een rij waar jouw auto op gecontroleerd wordt. Benieuwd welke punten dit zijn? Lees dan snel verder!

1. Verlichting en reflectie:

De verlichting van de auto wordt grondig gecontroleerd inclusief koplampen, dimlichten, grootlichten, richtingaanwijzers, remlichten, achteruitrijlichten en kentekenplaatverlichting. Ook wordt gecontroleerd of de reflectoren op de auto goed functioneren.

2. Remmen:

Het remsysteem van de auto wordt uitgebreid gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het goed functioneert. Dit omvat het testen van de remkracht, de werking van de handrem en de rembalans tussen de wielen.

3. Banden en ophanging:

De banden worden gecontroleerd op slijtage, beschadigingen en voldoende profieldiepte. Ook wordt gekeken naar de juiste bandenspanning. Daarnaast wordt de ophanging van de auto geïnspecteerd op eventuele gebreken of loszittende onderdelen.

4. Stuurinrichting:

De stuurinrichting wordt gecontroleerd om ervoor te zorgen dat deze correct functioneert en dat er geen overmatige speling is. Ook wordt gelet op de werking van het stuurhuis en de stuurkogels.

5. Carrosserie en chassis:

De keurmeester controleert de carrosserie en het chassis op roest, corrosie, scheuren en andere structurele problemen die de veiligheid van de auto kunnen beïnvloeden.

6. Veiligheidsgordels en airbags:

De veiligheidsgordels worden gecontroleerd op hun werking, inclusief de bevestigingspunten en het automatische oprolsysteem. Indien aanwezig, wordt ook het functioneren van de airbags gecontroleerd.

7. Voorruit en ruitenwissers:

De voorruit wordt geïnspecteerd op eventuele beschadigingen die het zicht kunnen belemmeren. Ook worden de ruitenwissers en de ruitensproeiers getest om ervoor te zorgen dat ze goed werken.

8. Elektrische systemen:

De elektrische systemen van de auto worden gecontroleerd zoals de werking van de accu, de verlichting, de ruitenbediening en andere elektrische componenten.

Dit zijn enkele van de belangrijkste controlepunten tijdens de APK. Het doel is om ervoor te zorgen dat de auto veilig en in goede staat is, zowel qua rijgedrag als qua milieuprestaties. Moet jouw auto binnenkort nog voor de APK op en ben je woonachtig in Twente? Maak dan een afspraak bij de autogarage Enschede Heron.

Dit vind je misschien ook leuk...